SALA DE PREMSA / MEDIA ROOM

Etapa 8: Sakaka - Neom

Els Range Rover aguanten

L’esperit de l’equip respira confiança en acabar
La segona part de l’etapa Marathon de gairebé 500 kms, ha portat als participants fins a Neom, ha estat possiblement l’etapa més maca del Dakar fins avui, espais magnificents de dunes i sorra entre roques i muntanyes, entrant en valls i obrint-se a plateaux infinits de grava.

Una pista llarga i pedregosa, que transcorria pel llit d’un Oued, ha estat la part infernal de l’etapa, que s’ha vist compensada per la suavitat de la conducció sobre la sorra fins a l’arribada a final d’etapa. Trams fora pista, on la navegació s’ha fet indispensable, i on s’havia de tenir una cura especial per no punxar els pneumàtics a causa de les pedres, per desinflar posteriorment amb l’arribada a la sorra.

Part del recorregut d’aquesta jornada, ha estat comú amb els vehicles del Dakar, que passaven als vehicles clàssics a velocitats de vertigen. La diferència mecànica assolida en els darrers anys, sobretot en l’apartat de suspensions, permeten unes velocitats molt més altes sense posar en crisi l’estabilitat dels cotxes. Ha estat en un d’aquests trams, on el Mercedes de Boet-Rabell han hagut d’intervenir per ajudar a un vehicle d’assistència mèdica de l’organització a sortir de la trampa de sorra on s’havia enterrat.

Aquest cop, a Clàssics Competició el cotxe de Joan Llopis i Francesc Guillem ha estat per davant dels seus companys d’equip, 8é de la provisional d’etapa i 6é de la categoria H2, quatre posicions per davant del Unimog de Boet-Rabell i nou del cap d’equip Pere Maimí, que continua acompanyat de Baldiri Olivé.

A hores d’ara, i dins de la classificació provisional absoluta del Ral·li, Boet-Rabell es troben per davant dels Range Rover de Llopis i Maimí, situats en una merescuda 9a posició tenint en compte que han de competir fent alhora d’assistència dels Range.

Avui els vehicles s’han retrobat amb els seus companys d’assistència, després de dues etapes en solitari, i aprofitaran per refer-se abans de l’etapa de demà que fa un bucle d’anada i tornada a Neom.

Contacte premsa: Joan Martí Utset / joan@cromevent.com / 609 137 780

Costa Brava
Avda. de les Alegries, 12
17310 Lloret de Mar
Barcelona
Carrer Ciutat de Granada, 72
08005 Barcelona