SALA DE PREMSA / MEDIA ROOM

Etapa 6: Al Qaisumah - Ha'Il

Trencadora

El tàndem Boet-Rabell col·loquen el seu camió 2ns en una ZR

Avui hi havia una paraula coincident en les declaracions de tots els membres de l’equip, i es que l’etapa d’avui era molt ràpida i revirada, tot passant entre petites muntanyes, ple de reguerots que creuaven la pista i multitud de pistes paralel·les. Això ha castigat molt les mecàniques i també les esquenes dels pilots, amb els seus 4×4 saltant contínuament durant molts kilòmetres. Aquesta també era una jornada per estar atents als caps i als road books, amb zones molt complicades, que travessaven campaments i ramats de dromedaris que feien estar atents al salt del overspeed (una alarma que els avisa de velocitat excessiva en zones poblades).

A tot això, s’hi afegien multitud de roderes que podien donar peu a confusió i pistes amb més o menys visibilitat que feien estar atent a la possibilitat de perdre’s.

Dins de Clàssics Competició, el millor resultat ha estat de nou per al Mercedes Unimog de Boet-Rabell, 5 a H1, però que han arribat a aconseguir un excel·lent febrer posat en una de les zones de regularitat. Sembla que a mesura que passen els quilòmetres, Àlex Rabell li ha agafat el voraviu a la regularitat, i Miquel Àngel Boet se sent més còmode al comandament d’aquest “elefant del desert”.

Per la seva banda, Llopis-Guillem segueixen en carrera portant el seu Range Rover cada dia fins a final d’etapa sense massa inconvenients, i sembla que després de la bolcada en la segona etapa, la seva prioritat és poder acabar la prova sense prendre riscos.

Per a l’equip de Maimí-Olivé, avui ha estat una jornada d’aprenentatge. Si bé Baldiri Olivé és un veterà de Dakar, la regularitat és una novetat per a ell, i en la seva tasca dins de l’equip no estava previst que es posés mans al road book. No obstant això, en una etapa complicada com aquesta no s’han perdut en cap moment i només les taules de mitjanes han estat un mal de cap pel copilot. El realment important en aquesta categoria, a més de quedar en la millor classificació possible, és veure aquestes relíquies de les dunes arribar a la fi de la cursa en plena forma. En qualsevol cas, les possibilitats d’una bona classificació final per Pere Maimí, es van esvair en la jornada d’ahir, on la baixa d’Andreu Vidal va provocar també una allau de punts sobre el Range Rover 214.

Demà, jornada de descans per a pilots i vehicles, per enfrontar la segona meitat de l’Ral·li.

Contacte premsa: Joan Martí Utset / joan@cromevent.com / 609 137 780

Costa Brava
Avda. de les Alegries, 12
17310 Lloret de Mar
Barcelona
Carrer Ciutat de Granada, 72
08005 Barcelona