SALA DE PREMSA / MEDIA ROOM

Etapa 5: Riyadh - Al Qaisumah

Clàssics Competició no s’atura

Andreu Vidal ha d’abandonar i és substituït per Baldiri Olivé
L’etapa d’avui comptava durant els 600 Kms, amb tots els ingredients que fan del desert el que és. Oueds, valls i jebels, esquitxades de roques, zones de dunes i grans plateaux. Tal és el marc que els competidors han pogut admirar fins l’arribada a Al Qaisumah … això quan els seus ulls no estaven concentrats en els Road Books, ja que els trams de regularitat, especialment per els vehicles que competeixen en la categoria H2, demanava unes velocitats mitjanes molt elevades, tant pel tipus de terreny com per tractar-se de vehicles clàssics. En qualsevol cas, el viatge al nord-oest del país ha estat qualsevol cosa menys un mer tràmit.

Jornada complicada pels equips de la categoria H2, que troben el seu primer classificat en la 6a posició amb 5 vehicles de la categoria H1 per davant. Aquesta circumstància no s’havia donat fins a la data, on a les altres etapes havien estat dominades pels H2. L’etapa l’ha guanyat un cop més el Buggy Sunhill de Douton-Etienne, que ja s’escapen en una destacada posició de lideratge en la classificació general, havent guanyat totes les etapes.

El millor vehicle classificat de l’equip de Clàssics Competició, ha estat el Mercedes Unimog de Boet-Rabell que s’ha classificat 5è de l’etapa, per davant de tots els vehicles H2, i puja una posició en la general, on també és 5è. Cal destacar la millora dia a dia en les posicions de l’Unimog, que cada cop es troba més confortable en l’exigent terreny d’Aràbia Saudita. “El terreny estava molt dur i molt trencat i hem optat per conservar la mecànica. El que passa es que amb un camió costa molt recuperar,” declarava Miquel Àngel Boet “Estem contents amb el resultat. Hem aconseguit acabar amb la mecànica sencera i seguim en cursa”.

Llopis-Guillem han acabat avui en 10a posició i es mantenen 11s en la general provisional.

El gran perjudicat per la topada d’ahir del tàndem Vidal-Maimí, ha estat Andreu Vidal, que s’ha vist obligat a abandonar la cursa per consell dels metges de la prova, ja que l’impacte li va afectar les vèrtebres. Pere Maimí ha continuat en solitari i a partir de l’etapa de demà tindrà a Baldiri Olivé, un veterà del Dakar, com a copilot per a la resta del Ra.li. Andreu Vidal continua dins l’equip junt amb el team manager Enric Conti.

Demà l’etapa equador del ral.li que els portarà durant 858 km des d’AlQaisumah a Ha’il.

Contacte premsa: Joan Martí Utset / joan@cromevent.com / 609 137 780

Costa Brava
Avda. de les Alegries, 12
17310 Lloret de Mar
Barcelona
Carrer Ciutat de Granada, 72
08005 Barcelona