SALA DE PREMSA / MEDIA ROOM

Etapa 4: Wadi Ad-Dawasir - Riyadh

La cara i la creu del desert

L’Unimog de Boet-Rabell, primer camió en l’etapa de Riyadh

Avui ha tocat matinar per sortir a les cinc del matí i enfrontar una llarga jornada de 934 Kms, amb tres zones de regularitat que totalitzaven 172 Kms.

Aquesta ha estat una etapa molt ràpida i molt llarga. Ràpida pels immensos plateaux travessats per pistes que es creuaven i a voltes anaven paral·leles. També el paisatge era completament nou, el que requerien molta concentració en els caps i les llargues distàncies. En les fascinants pistes de sorra, s’avançava per l’inacabable estepa amb matolls i seccions de roques, i la travessa d’un Chott, llacs secs que s’omplen durant l’època de pluges i que poden ser trampes en les zones del llit on el fang encara és present.

Avui dins l’equip de Clàssics Competició hi ha una bona i una mala notícia. Per una banda, la novetat ha estat la posició del Mercedes Unimog de Boet-Rabell, que en aquesta etapa s’ha aconseguit col·locar per davant del Renault Trucks 420 DCI de Harichoury-Correia-Fertin, i ser el primer camió de la jornada, tot i que segueix per darrera en la classificació provisional del Ralli.

La creu del dia ha estat una topada en un forat del Range Rover de Vidal-Maimí en una zona de pedra, on el vehicle ha quedat amorrat i els ha obligat a estar aturats durant una bona estona, el que ha enfonsat l’equip en la classificació de l’etapa. En aquests moments estan avaluant l’abast dels danys i regna la preocupació sobre les possibilitats de prendre la sortida en l’etapa de demà.

Per la seva banda, Llopis-Guillem tampoc han aconseguit un bon resultat i han perdut les posicions que havien aconseguit recuperar en la jornada anterior.

Tot plegat, ha creat una situació complexa dins de Clàssics Competició, una situació que obliga a replantejar l’estratègia de la cursa i com han d’enfrontar el que resta de Dakar Classic.

Demà els espera la cinquena etapa del ralli, que els ha de portar de Riyadh a Al Qaisumah.

Contacte premsa: Joan Martí Utset / joan@cromevent.com / 609 137 780

Costa Brava
Avda. de les Alegries, 12
17310 Lloret de Mar
Barcelona
Carrer Ciutat de Granada, 72
08005 Barcelona