SALA DE PREMSA / MEDIA ROOM

Etapa 2: Bisha - Wadi Ad-Dawasir

El Dakar comença a ensenyar les seves dents

Llopis-Guillem bolquen el coche, pero aconssegueixen acabar

L’etapa d’avui, amb 403 km d’especial, ha estat marcada per l’avaria d’un dels Range Rover de l’equip i una volta de campana de l’altre, i per incidències en la regularitat en les primeres seccions, situacions que han pogut corregir, però que els ha penalitzat en la taula classificatòria.

Aquesta no ha estat una etapa tan tranquil·la com la d’ahir, ja que dos dels tres vehicles de l’equip han patit incidències al llarg de les especials.

L’equip líder de Clàssics Competició, el Range Rover d’Andreu Vidal i Pere Maimí, han trencat el diferencial del darrere en la segona especial, quan un cargol s’ha desprès, trencant la caixa, el que ha obligat al veterà preparador gironí a fer una reparació d’urgència al bell mig de la pista per poder acabar l’etapa i continuar en carrera. Malgrat tot, han aconseguit finalitzar en 5a posició d’etapa i mantenen la 3a posició a la general dins de la categoria H2.

Durant la primera especial, el segon Range Rover de Clàssics Competició, amb Joan Llopis i Francesc Guillem ha patit una bolcada complet, que tot i tornar el vehicle a la posició original, ha trencat el parabrís i danyat el marc. Un cop condicionat, han pogut reprendre l’etapa, això sí, equipats amb ulleres de moto per poder tenir visibilitat. Tot i això, han finalitzat la jornada en la posició 20 d’etapa el que els situa en 19 de la classificació general de clàssics.

L’únic component de Clàssics Competició que no ha patit cap incidència, ha estat el Mercedes Unimog de Miquel Boet i Alex Rabell que ha quedat en 15a posició, que el situa en la 13a posició de la general.

A l’arribada al campament, Enric Conti, mànager de l’equip, creuava els dits per poder tenir els dos vehicles a punt per al dia següent. Aquesta tarda, els mecànics, es posaven a treballar a fons en el diferencial, i en l’estructura dels dos Range Rover per poder prendre la sortida en condicions.

Recordem que el Vidal-Maimí participen amb el seu Range Rover dins de la categoria H2, mentre que Llopis-Guillem i Boet-Rabell ho fan a la d’H1. La diferència entre aquestes dues categories de Clàssics, és que les mitjanes de regularitat de la categoria H2 poden arribar a ser fins a un 40% més altes que en H1, arribant als 100Km / h de mitjana en alguna de les especials.

Demà els espera un loop amb sortida i arribada a Wadi Ad Dawasasir de 408 Kms.

Contacte premsa: Joan Martí Utset / joan@cromevent.com / 609 137 780e

Costa Brava
Avda. de les Alegries, 12
17310 Lloret de Mar
Barcelona
Carrer Ciutat de Granada, 72
08005 Barcelona