SALA DE PREMSA / MEDIA ROOM

Etapa 11: AlUla - Yanbu

Penúltima etapa d’un somni

Maimí-Olivé continuen en cursa a pesar de la mecànica
Penúltima etapa del Ral·li de 384 kms dividida en tres especials de regularitat, amb molta pedra i molta sorra i uns passatges fantàstics. Pràcticament la totalitat d’aquesta etapa ha anat seguint l’antiga via fèrria d’Hejaz, on encara es pot veure un vell tren amb la seva locomotora destruïda per les tropes de Lawrence d’Aràbia.

A la primera zona de regularitat, les pistes eren amples i pedregoses. Molt ràpides al principi, per anar-se alentint cap al final de la zona cronometrada. La segona creuava la via fèrria en diverses ocasions, entre molta pedra per acabar trobant l’asfalt, i retrobant-se amb unes pistes molt ràpides amples i amb molta pedra en el tercer sector de regularitat. A hores d’ara, les altres velocitats en pistes de molta pedra, ja són el principal enemic d’aquests vehicles, que pateixen l’estrès i les vibracions en tots els seus components.

Avui cal lamentar l’accident dels germans Merino, amb una bolcada del seu Toyota que ha obligat al trasllat en helicòpter d’Alberto Merino, amb un braç trencat. Des de Clàssics Competició li desitgem una ràpida recuperació.

Sembla que l’estratègia de intentar conservar les mecàniques, ja és part de l’estratègia de tots els equips de clàssics. Les classificacions a dia d’avui son molt similars a les de les últimes etapes d’aquest Ral·li. Així, tot i haver patit dues punxades al seu camió, Boet-Rabell han col·locat el seu Mercedes Unimog en 8 posició de la general i 4 lloc de la categoria H2, per davant de Llopis-Guillem, 12 d’etapa i sisens en H1 amb el seu Range Rover 3.9. Mentrestant, Pere Maimí, acompanyat de Baldiri Olivé encara són capaços de mantenir el seu Range Rover del 85 sobre la pista i acabar l’etapa tot i seguir patint problemes en el diferencial, que els obliga a fer aturades constant per fixar-lo.

Encara en molt aviat per avaluar i fer balanç dels resultats obtinguts per cada un dels membres de l’equip, però pels comentaris a final de cadascuna de les etapes, i el caire històric d’aquesta categoria de Clàssics, l’entusiasme per l’experiència que estan vivint encara continua, tot i el cansament dels seus rostres.

Dins la classificació provisional del Ral·li, Boet-Rabell mantenen la 8a posició i 4 d’H1, Llopis-Guillem 12 de la general i 6 d’H1, mentre en tàndem Maimí-Olivé es troben més endarrere, en 21a posició de la general de Clàssics i 8 d’H2, però molt carregats de punts.

Demà els pilots encaren l’última etapa d’aquest Ral·li. Una etapa que no per ser la darrera es pot donar el Ral·li per acabat, encara els queden 381 Kms i dues especials abans d’arribar a Jeddah.

Contacte premsa: Joan Martí Utset / joan@cromevent.com / 609 137 780

Costa Brava
Avda. de les Alegries, 12
17310 Lloret de Mar
Barcelona
Carrer Ciutat de Granada, 72
08005 Barcelona