SALA DE PREMSA / MEDIA ROOM

Etapa 10: Neom - AlUla

Llopis millora, Maimí resisteix

El Range Rover de Maimí-Olivé amb problemes crònics
460 kilòmetres. Avui els participants s’han trobat amb una etapa més ràpida que la d’ahir, tot i la coincidència de paisatge i traçat, a través de valls i pistes encreuades, amb sorra ocasional, aïllada enmig de pista dura i de pedra. Aquest mateix traçat era compartit en part amb el Dakar de velocitat.

Pel que fa a l’equip de Clàssics Competició, el tàndem Llopis-Guillem, continuen amb la seva millora en regularitat i avui en aquesta etapa, han col·locat el seu Range Rover en 4a posició de la categoria H1 i 7 de la general d’etapa. Així i tot, les penalitzacions patides en els primers compassos de la cursa fa que estiguin prou carregats de punts per a no moure’s gaire en la classificació general del Ral·li i es mantenen en 6a posició de la categoria H1 i 12 de la general.

Boet-Rabell han tingut una etapa més complicada, tot i que no han patit problemes mecànics i les reparacions fetes ahir el vespre han estat per bones, les zones de sorra tova i que no estaven ben indicades en el road book, els ha alentit molt més del que esperaven. Al cap del dia, han situat el seu Mercedes Unimog en 10 posició d’H1 i 13 de la general i el mantenen en 4 posició de la categoria H1 i 8 de la general de Ral·li, amb prou avantatge sobre el seu immediat seguidor, el Volkswagen Baja de Callewaert-Morel, per a veure perillar la seva posició.

No hi ha hagut tanta sort per l’equip Maimí-Olivé, que aquesta vegada han vist com la cardan del seu Range es desprenia del diferencial i els ha fet arribar a la meta de Alula en les posicions de cua després d’haver perdut un temps preciós tractant de fixar el problema. Si bé el seu objectiu des de fa forces etapes, és fer arribar el seu Range Rover al final de cursa a Jeddah, els problemes que arrossega compliquen més poder assolir aquest objectiu. Paga la pena recordar que el Range Rover de Maimí, va córrer el Dakar africà en mans de Salvador Canyelles, i que si bé mereixeria estar en un museu, 40 anys després continua competint. Per qui coneix aquest equip de veterans dakarians, pot tenir la certesa que aquest Range Rover arribarà a Jeddah consti el que costi.

Demà penúltima etapa del Ral·li que els portarà a Yanbu.

Contacte premsa: Joan Martí Utset / joan@cromevent.com / 609 137 780

Costa Brava
Avda. de les Alegries, 12
17310 Lloret de Mar
Barcelona
Carrer Ciutat de Granada, 72
08005 Barcelona